Aalsmeer: ‘Hét bloemendorp aan de Westeinderplassen’

By 24 september 2019Geen categorie

Op de vraag wat te doen in Aalsmeer is het antwoord makkelijk: watersport, evenementen, bloemen, lekker eten. We hebben het allemaal. De actieve bezoeker blaast stoom af tijdens één van de watersporten of een mooie fietstocht. De genieter ontspant op het strand bij het Surfeiland, op een van de vele gezellige terrassen aan het water of heerlijk dobberend op een boot.

Ook de bloemenliefhebber komt in Aalsmeer aan zijn trekken. Zin om de bloemrijke geschiedenis van Aalsmeer te ontdekken? Dan is een bezoek aan de Historische Tuin beslist een aanrader! In de rozenkassen kunt u de heerlijke geur opsnuiven van oude rozensoorten en wandelend over ‘de Tuin’ maakt u kennis met de seringencultuur waar Aalsmeer zo bekend mee is geworden. Als u meer de hedendaagse manier van bloemen veilen wilt meemaken, moet u vroeg op. Bij Royal FloraHolland kunt u vanaf 7 uur ‘s morgens het veilingtraject van de bloemen en planten meemaken. Aalsmeer is dé bloemenhoofdstad van Nederland en heeft de grootste bloemenveiling ter wereld. Hiermee is Aalsmeer het kloppend hart van de bloemenwereld en daar mag een bloemenmuseum natuurlijk niet ontbreken. In het Flower Art Museum staan bloemen, planten en natuur dan ook centraal in de hedendaagse kunst.
Liefhebbers die niet kunnen kiezen tussen water en bloemen kun
nen een mooie rondvaart maken met de authentieke schipper Henk van Leeuwen. Tijdens de rondvaart in een open boot vertelt hij gepassioneerd over alle mooie plekken van de oude tuinderscultuur van Aalsmeer en maakt hij de verborgen schatten van de Westeinder
plassen zichtbaar voor iedereen die met hem meevaart.
Kijk voor meer informatie op www. visitaalsmeer.nl. Hier vindt u alles wat u als bezoeker van Aalsmeer
graag wilt weten.
Ik heet iedereen van harte welkom in ons mooie Aalsmeer, Visit Aalsmeer! Met recht noem ik het ook weleens de ‘Parel van onze metropool!’.

Robert van Rijn Wethouder economie, recreatie en toerisme