Zeilschool Aalsmeer

Zeilschool Aalsmeer is de afgelopen 45 jaar uitgegroeid tot een veelzijdig en bruisend bedrijf. Zeilschool Aalsmeer biedt talrijke mogelijkheden: zeilen, windsurfen, verhuur, kanoën, borrelen, feestje vieren, trouwen, vergaderen, barbecueën en…nog zo veel meer. Met als rode draad natuurlijk de professionele zeil- en surflessen.

Ons motto is: ‘leren met plezier’.
Ons doel? Jou tijdens het zeilen of surfen het boeiende samenspel laten ervaren tussen de mens en de natuurelementen.

Zeilschool Aalsmeer staat bekend in de wijde omgeving. Het frisse geel & blauw versiert ieder zeilseizoen de fraaie Westeinderplassen. Vele Aalsmeerders en ‘regio-ers’, volwassenen en jeugd zijn via de zeilschool besmet door het watersportvirus en fervente zeilers en surfers geworden.

Deze bloeiende onderneming met de unieke mix van persoonlijke aandacht, professionaliteit én plezier wordt met passie geleid door Peter de Wit. 45 Jaar zeilschool; 45 jaar zeilen & surfen; 45 jaar een bron van inspiratie en plezier. En, vragen we zeilschoolhouder Peter de Wit, verveelt het nooit? NEE, antwoordt hij enthousiast, want het avontuurlijke samenspel van de mens met de natuurelementen blijft boeien: de wisselende weersomstandigheden, de niet te voorspellen mens… Niet alleen de zorg voor de cursisten houden Peter bij de les, ook de instructeurs in opleiding houden hem ‘wakker’. Mensen allemaal met hun eigen verhaal, hun eigenheden, mogelijkheden. Zeilschool werk: mensenwerk, boeiend & altijd in beweging.

Veel afwisseling dus ook bij de opleiding waar Peter zich niet alleen buigt over de theoretische ontwikkelingen, maar zelf ook regelmatig op het water te vinden is, met als motto: doen. Een nieuwe ontwikkeling in de kielboot is het ‘op afstand’ les geven om de cursist met bemanning geleidelijk te laten wennen aan het zelfstandig besturen van de boot.

Afwisseling in het werk ook doordat de zeilschool in de loop der jaren een gewilde feestlocatie is geworden.

Een andere, niet onbelangrijke ontwikkeling is de deelname van de afgelopen jaren aan diverse Aalsmeerse evenementen zoals Sportpassie Aalmeer,de sportweek, de jeugd sportpas en het nationale Regenboogevenement. Volgens Peter de Wit al met al voldoende vernieuwingen en dynamiek om met hart en ziel betrokken te blijven.

De zeilschool brengt mensen bijeen, er ontstaan vriendschappen, waarvan sommige zelfs uitgroeien tot een huwelijk. Als het bruidspaar dan ook nog eens hun huwelijksvoltrekking plus feest op de zeilschool laat plaatsvinden is dit voor Peter een kroon op de sociale functie van de zeilschool. En met trots spreekt Peter over het vervolg, de zogenaamde ‘zeilschoolbaby’s’, een nieuwe generatie watersporters.

Vernieuwend bezig zijn staat hoog in het vaandel van de zeilschool. Ontwikkelingen binnen de opleidingswereld en de watersport hebben de volle aandacht. De goed onderhouden zeilvloot bestaat onder meer uit Optimisten, Laser-Pico’s, Randmeren, Flytours, Lasers, Laser-Vago’s, catamaran Nacra 570, Ludic, en O’pen Bics. Voor ieder wat wils, ook voor de surfenthousiasten.

Zeilschool Aalsmeer wordt erkend en gecontroleerd door de Commissie Watersport Opleidingen (CWO) en de internationale organisatie Verband Deutsche Wassersport Schule (VDWS). Zij staan beide garant voor een hoge kwaliteit aan opleidingen en een uniforme manier van diplomering. Beide instanties zijn internationaal erkend, waardoor je met deze diploma’s wereldwijd een zeilboot kunt huren of les kunt gaan geven.

Een greep uit de vele cursusmogelijkheden voor volwassenen en jeugd: De weekcursus: maandag t/m vrijdag van 10 – 17 uur inclusief de overheerlijke zeilschoolbarbecue. Een privéles: je huurt overdag of ’s avonds een boot inclusief instructeur voor minimaal 2,5 uur; privéles op eigen zeil- of motorboot is ook mogelijk. Les in groepsverband: tijdens deze individueel te boeken dagcursus zeil je met leeftijd- en niveaugenoten. Vrijzeilen:in het voor- en najaar op de vrijdagmiddagen voor de enigszins ervaren zeiler onder leiding van een ervaren instructeur. Jeugdmiddagen: op de woensdagen. Spettercursus: voor de allerkleinsten, de 5 en 6 jarigen, die geen watervrees kennen en graag al kapitein willen zijn op een eigen boot.

De zeilschool werkt op maat, dus liever tijdens een 3 daagse cursus 2 dagen? Helemaal prima! Het seizoen loopt van maart tot half november, 7 dagen en avonden per week.

Stel je ook op de hoogte van de vele voordeeltips zoals de 5 dagen voordeelkaart, 10 uren privéles voordeelkaart en de diverse kortingen voor hen die in hetzelfde zeilseizoen meerdere meerdaagse cursussen volgen. Zeilschool Aalsmeer gaat ook met de tijd mee wat betreft het aanbod van bijzondere zeilschoolgerelateerde activiteiten, zoals het schoolzeilen ( sportoriëntatie onderwijs) en zeilactiviteiten in het kader van de naschoolse opvang.

Verder biedt de zeilschool de cursus klein Vaarbewijs 1 en 2, de professionele opleiding tot het instructeurschap, en de mogelijkheid om evenementschipper te worden.

De zeilschool leent zich dus ook als uitstekende feest- en vergaderlocatie, al dan niet in combinatie met een zeilprogramma en een smakelijke barbecue. Ook voor bedrijfsuitjes, kinderpartijtjes of een kop koffie ben je van harte welkom op dit veelzijdige bedrijf. Geniet van het gezellige terras aan de haven en de sfeervolle horecaruimte, een voormalige kweekkas, met open haard en bar.

Zeilschool Aalsmeer denkt & zeilt met je mee!

Voor informatie en aanmelding: kijk op onze website of bel!

Contactgegevens
Kudelstaartseweg 64
1433 GK Aalsmeer
Telefoon +31(0)297 320 122
info@zeilschoolaalsmeer.nl
www.zeilschoolaalsmeer.nl